De Plantage in Meteren is een nieuwe woonwijk aan de rand van Geldermalsen. Er worden in totaal ongeveer 1500 woningen gebouwd. De wijk is ingedeeld in drie buurten: De Buitenplaats, De Woongaard en De Bastide. Elke buurt heeft zijn eigen karakter en uitstraling. Het aanbod van woningen is zeer gevarieerd. Meer informatie over deze nieuwe wijk vindt u via deze link (https://www.levenindeplantage.nl/)

KleurrijkWonen start in het tweede kwartaal van 2020 met de bouw van in totaal 36 sociale huurwoningen in deze fraaie woonwijk. Er komen in totaal 19 appartementen, 10 levensloopbestendige en 7 eengezinswoningen. Het appartementengebouw ligt tegenover een blokje van zes levensloopbestendige woningen, verderop in de wijk vindt u een blokje van zeven eengezinswoningen, de overige levensloopbestendige woningen liggen aan de rand van de wijk. Op de overzichtskaart onder downloads vindt u een overzichtskaart met de ligging van de woningen. Naar verwachting start de verhuring van de woningen ook in het tweede kwartaal van dit jaar. Ongeveer een jaar later worden de woningen opgeleverd.

Kan ik me vast inschrijven voor een woning hier?

De woningen worden straks toegewezen via www.woongaard.com. Als u zich nu inschrijft als woningzoekende, kunt u straks reageren op het aanbod. Naar verwachting vindt de toewijzing begin 2020 plaats. Als de verhuurbrochure klaar is, wordt hij op deze pagina onder downloads gepubliceerd.

Wat worden de huurprijzen?

Alle woningen worden verhuurd tegen een sociale huurprijs. De appartementen worden verhuurd voor een huur tussen de € 607,46 en € 696,42 (prijspeil 2019). De levensloopbestendige en eengezinswoningen hebben een huur van € 651,03 of € 720,42 (prijspeil 2019).

Type woning Aantal Kale huurprijs
Appartement met lift 3 € 713,14
Appartement met lift 13 € 619,01
Appartement met lift voorrang doorstromers 3 € 619,01
(afhankelijk van huidige huurprijs en inkomen)
Levensloopbestendige woning 3 € 737,14
Levensloopbestendige woning 7 € 619,01
Eengezinswoning 2 € 737,14
Eengezinswoning 5

€ 619,01

Komen er later nog meer sociale huurwoningen in De Plantage?

Wij hebben met de gemeente West Betuwe afgesproken dat wij 50 woningen ontwikkelen. Er volgt later dus nog meer sociale nieuwbouw. Helaas is op dit moment nog niet bekend wat voor type woningen of waar deze gebouwd worden.

Hoe zien de woningen er van binnen uit?

Alle appartementen hebben twee slaapkamers, een berging binnen en een berging op de begane grond. Deze laatste is ruim genoeg om hier een elektrische fiets of scootmobiel te plaatsen. De appartementen zijn geschikt voor mensen die een rollator gebruiken, ze zijn echter niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
In de levensloopbestendige woningen vindt u een woonkamer, slaapkamer en badkamer mèt extra toilet op de begane grond. Op de verdieping vindt u nog twee slaapkamers en een ruime berging.
Bij de eengezinswoningen bevinden zich drie slaapkamers op de 1e verdieping. Daarnaast is er een ruime zolder die bereikbaar is met een vaste trap.

Energiezuinig

De woningen worden gebouwd volgens de nieuwste richtlijnen van Bijna Energieneutraal Gebouwen (BENG). Ze zijn goed geïsoleerd en een deel van de stroom wordt opgewekt met zonnepanelen.