KleurrijkWonen heeft 27 woningen aan de Gelddijk, Otto van Reesweg en Blaasbalg in Culemborg gesloopt. We bouwen hier 29 nieuwe energiezuinige woningen voor terug. Aan de kant van de Otto van Reesweg bouwen we 16 eengezinswoningen en 1 levensloopbestendige woning. Aan de kant van de Gelddijk bouwen we 12 levensloopbestendige woningen.

Het bestemmingsplan en omgevingsvergunning zijn onherroepelijk. Dit betekent dat wij akkoord hebben gekregen voor het bouwen van de woningen. De bodem is gesaneerd.
De grond is schoon om op te kunnen bouwen. Inmiddels is het terrein bouwrijp gemaakt en de aannemer heeft de bouwplaats ingericht met bouwketen.
We zijn gestart met voorbereidingen treffen voor het aanleggen van de warmte bronnen in de bodem. In week 14 starten wij met de hei-werkzaamheden. De hei-werkzaamheden duren ongeveer 2 tot 3 weken. In de maand Juni 2020 liggen naar verwachting de funderingsbalken en de begane grond vloeren van de woningen.

De nieuwe woningen worden naar verwachting in januari van 2021 opgeleverd.

De terugkeerders/oud bewoners hebben als eerste het recht op een nieuwe woning uit te kiezen. De woningen die hierna overblijven, adverteren wij via www.woongaard.com. Naar verwachting worden de woningen in april/mei 2020 op woongaard geplaatst.

Heeft u nog vragen over dit project? Neemt u dan gerust contact op met projectconsulent Daniëlle Koet. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (0345) 596 276 of mail naar d.koet@kleurrijkwonen.nl.

Naar verwachting is de start bouw na de zomer van 2019 en leveren wij de nieuwe woningen in de zomer van 2020 op.Start sloopwerkzaamheden Gelddijk Culemborg
Wij zijn gestart met de sloopwerkzaamheden van de woningen aan de Gelddijk, Otto van Reesweg en Blaasbalg. De firma Kruiswijk sloopwerken BV verzorgt dit voor ons.

Op dit moment zijn zij bezig met het saneren van asbest. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer 5 augustus 2019. Hierna gaan zij door met het slopen van de woningen, dit duurt ongeveer 5 à 6 weken.