Doorstroomregeling

Wilt u graag verhuizen naar een kleinere woning omdat uw huidige woning te groot wordt, uw tuin te veel onderhoud vraagt of omdat u eigenlijk nooit meer boven komt? Met onze doorstroomregeling kunt u met voorrang verhuizen en krijgt u misschien een lagere huurprijs dan in de advertentie staat.

Wat is de doorstroomregeling?
De doorstroomregeling houdt in dat huurders van 55 jaar of ouder met voorrang kunnen verhuizen naar een kleinere woning met maximaal 2 slaapkamers. De grotere woning komt op deze manier vrij voor een gezin, zodat zij meer ruimte hebben. Dit gezin laat ook een woning achter en deze komt dan vrij voor een starter of een kleiner huishouden. Iedereen 'stroomt door'. Vandaar de naam doorstroomregeling.

Welke voordelen zijn er voor u?
- U gaat wonen in een kleinere woning met maximaal 2 slaapkamers;
- U krijgt voorrang op andere woningzoekenden bij doorstroomwoningen;
- Uw kale huurprijs blijft minimaal gelijk wanneer uw huishoudinkomen lager is dan € 45.014;
- Is uw huishoudinkomen hoger dan € 45.014? Dan krijgt u wel voorrang, maar u betaalt dan de huurprijs die vermeld staat in de advertentie.

Zonder de doorstroomregeling kunt u met een inkomen vanaf € 45.015 alleen een vrije sector huurwoning huren.

Wanneer kunt u meedoen?
- U bent 55 jaar of ouder;
- U huurt nu een sociale eengezinswoning bij KleurrijkWonen met minimaal 3 slaapkamers;
- U staat ingeschreven als woningzoekende bij Woongaard.
Staat u nog niet ingeschreven bij Woongaard? U kunt zich alsnog inschrijven via de website www.woongaard.com.

Eerder aangemeld?
Heeft u uzelf in 2021 aangemeld voor de doorstroomregeling? Dan hoeft u niets te doen. Uw aanmelding blijft geldig in 2022.
Wanneer u geen gebruik meer wilt maken van de doorstroomregeling, dan kunt u zich afmelden. Stuurt u hiervoor een email naar doorstroming@kleurrijkwonen.nl en vermeld uw naam en adres.

Vragen?

Hier vindt u een overzicht met de veelgestelde vragen.

Wilt u deelnemen?

Vul het formulier hieronder in. Wanneer wij uw aanmelding ontvangen, krijgt u uitleg over hoe u in 2022 kunt reageren op de doorstroomwoningen. De doorstroomwoningen worden geadverteerd op www.woongaard.com. U dient zelf te reageren op de woningen. De doorstroomwoningen kenmerken wij duidelijk in de advertentie.

Let op: aanmelden kan tot uiterlijk 31 december 2021.