Duurzaam & betaalbaar wonen

KleurrijkWonen heeft een duurzaamheidsbeleid
Wij vinden het belangrijk om te laten zien wat wij doen aan duurzaamheid. In het duurzaamheidsbeleid staat beschreven wat wij doen om onze woningen duurzamer te maken. Zo leest u in dit beleid bijvoorbeeld onze plannen om het gebruik van aardgas te verminderen.

Onze duurzaamheidsregisseur is Emile Lindeboom
Hij werkt samen met een kernteam aan een duurzame én betaalbare toekomst voor onze huurders.

In 2050 willen we dat alle woningen CO2 neutraal zijn
Hiervoor hebben we een Routekaart CO2 neutraal gemaakt. Hierin houden we rekening met de bestemming van de woning en het verwachte alternatief voor aardgas.

We denken mee met 6 gemeenten
In ons werkgebied zijn 6 gemeenten. We denken samen na over een alternatief voor aardgas in de toekomst. De gemeenten maken in 2021 per wijk een plan. Als dat af is, kiezen wij een duurzame energiebron voor koken en verwarmen in onze woningen.

KleurrijkWonen is al goed bezig!
We zijn al jaren bezig met het duurzaam maken van woningen. We voldoen al bijna aan de afspraak om gemiddeld energielabel B te halen in 2021.

  • Tijdens onderhoudsprojecten isoleren we gelijk daken, gevels en vloeren en we plaatsen HR++-glas. Hiermee gaan we de komende jaren verder.
  • Nieuwe woningen bouwen we zeer energiezuinig en aardgasvrij. Ook voeren we experimenten uit met innovaties op dit gebied.
Ook ons kantoor is bezig met duurzaam
We hebben een CO2-voetprint opgesteld van ons kantoor. Deze liet ons zien dat we nog wat punten kunnen verbeteren. Daar zijn we nu al mee bezig.

Meer weten? Bekijk 1 van de volgende pagina's of het filmpje.
Bekijk hier onze 'vraag & antwoordlijst' over ons duurzaamheidsbeleid. Of bekijk het filmpje. Hier vindt u de samenvatting in 13 kernpunten van ons beleid.

Filmpje over duurzaamheidsbeleid
Klik op onderstaande afbeelding om een filmpje te zien. Hierin vertelt KleurrijkWonen over haar duurzaamheidsbeleid en werkzaamheden om woningen te verduurzamen.

Zonnepanelen
Aanmelden voor de installatie van zonnepanelen is weer mogelijk! Klik hier voor meer informatie.