Duurzaam & betaalbaar wonen

Duurzaam & betaalbaar wonen
We werken al jaren aan het energiezuiniger maken van woningen. Dit doen we door het isoleren en plaatsen van dubbel glas tijdens onderhoudsprojecten. Vanaf 2022 gaan we cv-ketels vervangen door energiezuiniger alternatieven. Op www.kleurrijkwonen.nl/projecten vindt u meer informatie over lopende onderhoudsprojecten. Kijk gelijk ook even bij 'Vraag en antwoordlijst'.

Zonnepanelen
Ook kunt u zonnepanelen laten plaatsen door KleurrijkWonen. Kijk voor de voorwaarden en aanmelden op www.zonrijk-wonen.nl. Zo proberen we bij te dragen aan lagere energielasten voor onze huurders.

Onderhoud & verduurzaming
De meeste woningen hebben inmiddels energielabel A, B of C. Bij elk onderhoudsproject kijken we naar de mogelijkheden om gelijk maatregelen te treffen, waardoor de woning energiezuiniger wordt. Een beperkt aantal woningen heeft een lager energielabel. Deze woningen zijn vaak oud en worden bijvoorbeeld op termijn gerenoveerd, vervangen of geïsoleerd tijdens het eerstvolgende onderhoudsmoment. Verder denken we mee met de zes gemeenten in ons werkgebied over een alternatief voor aardgas.

Tips om uw woning koel te houden
Steeds vaker hebben we in Nederland te maken met warme zomers. Dit leidt tot hitte in onze woningen. Wij werken aan oplossingen om oververhitting in de toekomst te verminderen. U kunt zelf ook een aantal maatregelen nemen als het warm wordt. Wat u kunt doen? Kijk voor tips hieronder. Bekijk hier de flyer 'Tips om uw woning koel te houden'.

Meer weten over energie besparen?
U vindt 50 tips om energie te besparen in deze handige brochure. Zelf beantwoorden we ook de 'meest gestelde vragen en antwoorden' over duurzaamheid, isolatie en energiebesparing.

Hier vindt u de samenvatting in 13 kernpunten van ons beleid.

Vragen?
Mail dan naar: klantvragen@kleurrijkwonen.nl of neem contact op met ons Klant Advies Centrum via (0345) 59 61 00


Duurzaamheidsbeleid
Bekijk hier ons duurzaamheidsfilmpje

Ons klimaat verandert
Maak uw tuin of balkon groener. Dit zorgt voor betere afwatering na een heftige bui en voor verkoeling tijdens hitte. Hoe? Bekijk het filmpje.

Circulair werken
We gaan stap voor stap op een milieuvriendelijkere manier werken. Dat noemen we ‘circulair werken’. In deze animatie wordt uitgelegd wat circulair werken is.