Eenmalige huurverlaging

Wat is de eenmalige huurverlaging?

Een deel van de huurders met een sociaal huurcontract kan een eenmalige huurverlaging krijgen in 2021. Dit geldt voor huurders die een hoge huurprijs betalen én een laag inkomen hebben. De eenmalige huurverlaging houdt in dat de huur tot aan het eerstvolgende moment van huurverhoging wordt verlaagd. De nieuw vastgestelde (verlaagde) huur is tot die tijd blijvend.

Een deel van onze huurders heeft al bericht gehad

Een deel van de huurders met een sociaal huurcontract heeft al voor 1 april bericht ontvangen dat ze in aanmerking komen voor een eenmalige huurverlaging in 2021. Dit geldt alleen voor huurders die een hoge huurprijs betalen én een laag inkomen in 2019 hadden.

Heeft u geen bericht ontvangen en is uw inkomen ná 2019 gedaald?

In sommige gevallen moet u zelf een verzoek voor huurverlaging doen. De Belastingdienst gebruikt vastgestelde (gezamenlijk) inkomen over het jaar 2019 voor het bepalen van uw inkomen. Heeft u ná 2019 te maken gekregen met een inkomensdaling? Dan kunt u tot het eind van dit jaar (2021) zelf bij ons de eenmalige huurverlaging aanvragen. De inkomensdaling moet tenminste al zes maanden duren op het moment van het verzoek tot huurverlaging.

Wilt u weten of u in aanmerking komt? Klik op de knop 'Doorgaan'. .

Hulp of advies nodig? Neem dan contact met ons op
Mail naar eenmaligehuurverlaging@kleurrijkwonen.nl of bel naar (0345) 59 61 00. Bekijk hier de meestgestelde vragen samengesteld door de Woonbond.