KleurrijkWonen klusvideo's

In onderstaande klusvideo's vertelt onze vakman Gerrit u meer over klussen die u zelf makkelijk kunt uitvoeren. In deze video's geeft hij u uitleg en tips. Ook vindt u hier de digitale versie van onze Eerste hulp kalender.

Op onze Eerste hulp kalender vindt u informatie en handige tips voor het zelf oplossen van een reparatie of storing. Ook staan alle belangrijke telefoonnummers er op vermeld, voor als hulp nodig is.

Gerrit legt uit hoe u de druk van uw cv-ketel checkt en uw cv-ketel bijvult als de druk te laag is.

Gerrit laat u zien hoe u de gasslang eens in de zoveel tijd moet checken op barstjes. Ook vertelt hij wat u moet doen als u gas in uw woning ruikt.

Hoe voorkom ik een verstopping in de vaat- of spoelbak of het toilet? Wat doe ik als het verstopt is? Gerrit geeft u tips en uitleg.

Wat te doen als u een storing heeft in de elektra of als er een stop is doorgeslagen? Gerrit legt u uit hoe u kunt controleren of er een huishoudelijk apparaat kapot is, waardoor de stoppen eruit slaan. Of dat het iets anders is en wat u dan het beste kunt doen.

Gerrit laat u zien hoe u schimmel in de badkamer kunt voorkomen. Ventileren is erg belangrijk, ook in de winter. Hoe krijgt u schimmel weg? Gerrit geeft u tips.

Gerrit legt uit waarom rookmelders van levensbelang zijn. Hij geeft aan waar u deze het beste kunt ophangen en hoe u dit kunt doen. Ook laat hij zien hoe u kunt checken of de batterij nog werkt.

Let erop dat u de buitenkraan in de herfst afsluit. Gerrit vertelt u in dit filmpje hoe u dit doet.