Servicekosten

Wat zijn servicekosten ?
In uw huurovereenkomst staan de servicekosten apart vermeld.
Servicekosten zijn alle kosten voor leveringen en diensten die in rekening mogen worden gebracht. Het gaat om kosten voor de algemene ruimten. Denk hierbij aan de nutsvoorzieningen van gas, water en elektriciteit, schoonmaak en glasbewassing, tuinonderhoud en de huismeester.

Vragen afrekening
Als u een andere vraag heeft, neem dan contact op met de afdeling servicecontracten
tel. 0345-596100 of per mail stookservicekosten@kleurrijkwonen.nl

Meest gestelde vragen

Servicekostenafrekening

Eén keer per jaar vóór 1 juli is de afrekening servicekosten van het voorafgaande jaar. De werkelijke kosten worden verrekend met de voorschotten die maandelijks worden betaald.

U ontvangt een bedrag van KleurrijkWonen

Binnen 30 dagen wordt het bedrag op uw, bij ons bekende, bankrekening overgemaakt.

Huurachterstand/Betalingsregeling

Heeft u een huurachterstand of een betalingsregeling? Bij een te ontvangen bedrag van de afrekening servicekosten wordt het openstaande bedrag hiermee verrekend.

U betaalt een bedrag aan KleurrijkWonen
  • Via een betaallink
  • U dient het bedrag over te maken op bankrekening IBAN39BNGH028.50.57.820 t.n.v. KleurrijkWonen onder vermelding van het relatienummer. De betalingstermijn is 30 dagen.
Afrekening Ista

Het verbruik van de verwarming wordt met meters op de radiatoren in de woning door Ista uitgelezen en berekend. De afrekening van Ista is toegevoegd bij de afrekening van KleurrijkWonen.

Voorschotten

De voorschotten van de componenten worden één keer per jaar op 1 januari herzien. Tussentijds verhogen/verlagen is niet mogelijk. In december wordt de bewoner hierover geïnformeerd.

Verhuizing

Na opzegging van de huurovereenkomst ontvangt u de afrekening servicekosten voor 1 juli in het volgend jaar.

Vaste kosten

Sommige kosten vindt u niet terug op de servicekostenafrekening dit zijn vaste kosten voor bijvoorbeeld glasfonds en rioolfonds.

Schoonmaak en Glazenwassen

Woont u in een appartementencomplex waar een glazenwasser de algemene ruimten verzorgt? Dan vallen de kosten van de glazenwasser onder 'Schoonmaakkosten'. Neemt de glazenwasser gelijk ook glas mee dat niet onder de algemene ruimten valt? Dan vindt u deze kosten in het overzicht onder 'Glazenwassen'.

Verwarmingskosten

Betaalt u voor verwarmingskosten? Wij berekenen het voorschot van de verwarmingskosten per woning. U vindt uw verwarmingskosten in het overzicht bij de servicekosten.