Servicekosten

Wat zijn servicekosten ?
In uw huurovereenkomst staan de servicekosten apart vermeld.
Servicekosten zijn alle kosten voor leveringen en diensten die in rekening mogen worden gebracht. Het gaat om kosten voor de algemene ruimten. Denk hierbij aan de nutsvoorzieningen van gas, water en elektriciteit, schoonmaak en glasbewassing, tuinonderhoud en de huismeester.

Vragen afrekening
Als u een andere vraag heeft, neem dan contact op met de afdeling servicecontracten
tel. 0345-596100 of per mail servicekosten@kleurrijkwonen.nl

Meest gestelde vragen

Wanneer is de servicekostenafrekening?

Eén keer per jaar wordt voor 1 juli de afrekening servicekosten van het voorafgaande jaar verstuurd. De werkelijke kosten worden verrekend met de voorschotten die maandelijks worden betaald.

Hoe snel ontvang ik een bedrag van KleurrijkWonen?

Geld dat u van ons tegoed heeft krijgt u binnen 30 dagen. Het bedrag wordt naar uw bankrekening overgemaakt.

Wat als ik een huurachterstand of betalingsregeling heb?

Heeft u een huurachterstand of een betalingsregeling? Bij een te ontvangen bedrag van de afrekening servicekosten wordt het openstaande bedrag hiermee verrekend.

Hoe betaal ik het bedrag aan KleurrijkWonen?
  • Via een betaallink (alleen mogelijk bij een digitale afrekening)
  • U maakt het bedrag binnen 30 dagen over naar bankrekeningnummer NL39 BNGH 0285 0578 20 ten name van KleurrijkWonen onder vermelding van het betalingskenmerk
Wat houdt de afrekening van Ista in?

Ista meet het energieverbruik van de huurder en stelt de afrekening op. KleurrijkWonen verrekent de werkelijke gemaakte energiekosten met het maandelijkse voorschot. De afrekening van Ista is bij de afrekening servicekosten bijgevoegd.

Wanneer worden de voorschotten bepaald?

De voorschotten van de diverse servicekosten worden jaarlijks opnieuw vastgesteld. Een aanpassing is op 1 januari. In december wordt de huurder hierover geïnformeerd. Tussentijds verhogen/verlagen is niet mogelijk.

Wanneer krijg ik de afrekening bij verhuizing?

Na opzegging van de huurovereenkomst ontvangt u de afrekening servicekosten voor 1 juli in het volgend jaar.

Welke kosten staan niet op de afrekening?

Sommige kosten vindt u niet terug op de servicekostenafrekening dit zijn vaste kosten voor bijvoorbeeld glasfonds en rioolfonds.

Welke diensten vallen onder schoonmaak en glazenwassen?

Woont u in een appartementencomplex waar een glazenwasser de algemene ruimten verzorgt? Dan vallen de kosten van de glazenwasser onder 'Schoonmaakkosten'. Neemt de glazenwasser gelijk ook glas mee dat niet onder de algemene ruimten valt? Dan vindt u deze kosten in het overzicht onder 'Glazenwassen'.

Hoe worden de verwarmingskosten berekend?

Betaalt u voor verwarmingskosten? Wij berekenen het voorschot van de verwarmingskosten per woning. U vindt uw verwarmingskosten in het overzicht bij de servicekosten.

Ik heb geen afrekening ontvangen?

Wanneer het te betalen totaalbedrag van de afrekening servicekosten onder de €5,- bedraagt. Ontvangt u geen afrekening.

Hoe wijzig ik de vorm waarop ik mijn afrekening ontvang?

U ontvangt brieven over de servicekosten via Postex. De brieven worden per post of per mail verstuurd. De ontvangstkeuze kunt u zelf wijzigen via www.kleurrijkwonen.nl/postex.

Waar kan ik een uitleg vinden over de kosten?

Bij de afrekening servicekosten ontvangt u een toelichting. Voor het nalezen van de toelichting over geld terug ontvangen , klikt u hier op de link.
Klik hier voor de toelichting bij 'geld betalen'.