KleurrijkWonen en Wmo

U wilt langer zelfstandig thuis wonen. Maar hiervoor heeft u een aanpassing van uw woning nodig. Daarvoor wilt u graag een vergoeding.


Bij wie vraag ik een vergoeding aan?

Eerst vraagt u bij de gemeente aanpassing van uw woning aan. Dit kan op het gemeentehuis. Vraag naar het WMO loket. Hier kunt u ook terecht voor informatie en advies.

Hoe nu verder?

Lees hieronder wat u kunt doen als uw WMO aanvraag afgewezen is.

> Ik krijg geen vergoeding
Soms besluit de WMO niet te vergoeden. Dat kan omdat de aanpassingen te algemeen zijn. En dus ook voor mensen zonder zorgvraag wenselijk. Of de hulpmiddelen of aanpassingen zijn maar tijdelijk nodig.
> WMO aanvraag afgewezen, wat nu?

Vraag dan de woningaanpassing bij ons aan. Wij kijken naar het type aanpassing. En we beoordelen uw persoonlijke situatie. Ook letten we op de kosten.

> Wat kunt u bij ons aanvragen?
  • Medisch noodzakelijke aanpassingen, gedeeltelijk vergoed door de WMO;
  • Gewenste woningaanpassingen (zonder medische noodzaak);
  • Tijdelijke woningaanpassingen.
> Wanneer verhuizen beter is

Soms vinden wij verhuizen een betere optie. Als de aanpassingen te groot of te veel zijn. Wordt u bijvoorbeeld rolstoelafhankelijk? Maar zijn de gangen en ruimten in uw woning te krap? Onze medewerkers van verhuur geven u graag advies. Kleine huishoudens en senioren in eengezinswoningen raden wij een kleinere woning aan. Komen de totale kosten boven de € 5000,-? Dan kan het advies ook verhuizen zijn.

> Wie betaalt?

KleurrijkWonen is bereid u te ondersteunen bij aanpassingen van uw woning. We vragen een minimale eigen bijdrage van € 250,-. Dit hangt af van de aanvraag. We verrekenen niet via een huurverhoging. Bij hoge uitzondering is een betalingsregeling mogelijk.


Ik wil een aanvraag indienen

Heeft u een aanvraag gedaan via de WMO voor uw woningaanpassing? En is deze afgewezen? Klik dan op de knop hieronder met 'Aanvraag indienen'.