Zelf klussen

Een muur wegbreken of een nieuwe badkamer maken? Als u zelf iets in uw woning wilt aanpassen, dan zijn er wel regels. Zo moet de verbouwing aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. In sommige gevallen heeft u toestemming nodig. U kunt dit gemakkelijk online aanvragen.

Toestemming vragen

U hoeft geen toestemming te vragen voor schilderen of behangen. Voor grotere aanpassingen of verbouwingen moet u wél om toestemming vragen. Binnen 15 werkdagen laten we u weten of we akkoord gaan. Ook vertellen we of de aanpassing kan blijven als u in de toekomst verhuist. We beoordelen uw aanvraag op 7 voorwaarden.

Vergoeding bij verhuizing

Soms ontvangt u als u de woning verlaat een vergoeding voor de aanpassing. Dit beoordelen we bij de voorinspectie.

Afsluiten verzekering

Verbouwingen en aanpassingen aan en in de woning vallen bij een huurhuis onder de verantwoordelijkheid van de huurder. Doet u aanpassingen aan de huurwoning, dan zijn deze niet automatisch meeverzekerd met uw Woonhuisverzekering. De aanpassingen aan uw woning kunt u meeverzekeren via uw inboedelverzekering. De verzekeraar noemt dit het huurdersbelang. Zo bent u als huurder bij schade aan uw woningaanpassingen, door bijvoorbeeld brand, toch verzekerd tegen deze schade.
U bent als huurder dus zelf verantwoordelijk voor de verzekering van door u aangebrachte aanpassingen aan en in de huurwoning.

Direct aanvragen

Wat mag u wel en wat mag u niet zelf aanpassen

Download de folder met een overzicht van veel voorkomende woningaanpassingen.

KleurrijkWonen klusvideo's

Bekijk hier de filmpjes van klusjes, die u gemakkelijk zelf kunt uitvoeren.