Huursamenstelling

Huursamenstelling

De huur die u betaalt, bestaat uit de netto huur (ook wel kale huur genoemd), servicekosten en verzekeringen. De totale huur noemen we bruto huur.

Servicekosten

Maandelijks betaalt u een voorschot van de servicekosten. Elk jaar ontvangt u een afrekening van deze kosten. U krijgt dan teveel betaalde servicekosten terug of u moet bijbetalen. Onder de servicekosten vallen bijvoorbeeld de kosten voor het gebruik van de lift, verlichting in de algemene ruimten of het onderhoud van de gemeenschappelijke tuin.

Verzekeringen

U bent bij KleurrijkWonen automatisch verzekerd voor glasbreuk en een verstopte dakgoot of riool. U betaalt de kosten hiervoor maandelijks met de huur.

Huurtoeslag

Op de website van de belastingdienst www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening maken om te zien of u in aanmerking komt voor huurtoeslag. Op deze website staat meer informatie over de regels voor huurtoeslag. Ook kunt u er direct een aanvraag indienen.

Huurspecificatie

Onderstaande huursamenstelling kunt u opslaan en printen. Heeft u een officieel document nodig, bijvoorbeeld voor de Belastingdienst? Dan kunt u via klantvragen@kleurrijkwonen.nl uw officiële huurspecificatie opvragen.